Mijn overtuiging is, dat mind en lichaam altijd verbonden zijn. Dat energetisch werk net zo waardevol is als werken met de psyche. En dat geschoolde trauma therapeuten die OOK durven werken vanuit een innerlijk weten, holistisch of sjamanistisch oogpunt, een schatkist aan tools hebben om een ander te kunnen helpen


The Dagaz Method 

Na een bewogen en met momenten traumatisch leven, vond ik mijn eigen weg naar heling. Niet voor niets moest ik deze dingen meemaken, en niet voor niets ontwikkelde ik daardoor een zelfhelend vermogen. In jaren en jaren vond ik mijn eigen weg naar heling. Na 20 jaar aan energetisch werk, lichaamsbewustzijn, sjamanistisch werk, trauma trainingen en het volgen van een diep innerlijk weten, mocht ik de afgelopen jaren verschillende psychologen begeleiden in hun eigen reis. Zij waren de inspiratie voor deze training, want wat nou als zij de tools waarmee ik werk toe zouden kunnen passen in hun eigen praktijk. Wat nou als we samen onze mind, fysieke lichaam en ons energetisch lichaam weer samen brengen om te kunnen helen. Dat therapeuten met kennis van de psyche en kennis van trauma of vastzittende energie, ook deze manier van werken eigen mogen maken.

Tijdens dit basis training retreat leer je een volledige sessie van 90 min incl The dagaz method muziek bestand.

En ligt het accent op ervaren.


Dagaz

Dagaz is een van de 24 runen uit het oude Germaanse runenschrift en wordt vaak geassocieerd met het brengen van licht in het donker. Deze rune heeft de vorm van een X, wat sommige mensen doet denken aan de zon die opkomt boven de horizon. Dagaz symboliseert de overgang van duisternis naar licht en vertegenwoordigt de belofte van een nieuw begin.

In de Germaanse mythologie werd de zon vaak vereerd als een godheid die het licht en de warmte bracht die nodig waren om gewassen te laten groeien en om te overleven tijdens de wintermaanden. Dagaz is verbonden met deze zonneverering en wordt geassocieerd met het concept van verlichting en bewustwording. Het wordt gezien als een symbool van hoop en verandering, en een herinnering dat er altijd een nieuw begin mogelijk is, zelfs na de donkerste momenten.


In de moderne tijd wordt Dagaz soms gebruikt als een symbool van verandering en groei in de persoonlijke ontwikkeling. Het kan ons helpen om ons te richten op onze innerlijke kracht en om ons te herinneren dat we in staat zijn om ons leven op een positieve manier te veranderen. Of het nu gaat om het overwinnen van persoonlijke obstakels of het creëren van nieuwe kansen, Dagaz kan ons inspireren om ons te richten op het licht in ons leven en om te geloven in onze eigen mogelijkheden om te groeien en te veranderen.


The dagaz method

De dagaz method is een methode die het zenuwstelsel eerst helpt tot rust te brengen om vervolgens het lichaam uit te nodigen om in het pijnlichaam opgeslagen emoties naar de oppervlakte te brengen. En de levensenergie weer in beweging te brengen.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van energistisch werk, psoas trauma release, de-armouring, breathwork, visualisatie en muziek.


Sjamanisme

Het sjamanisme is een spirituele praktijk die al duizenden jaren wordt beoefend in verschillende delen van de wereld. Een centraal aspect van sjamanisme is de heling van trauma, waarbij wordt geloofd dat trauma zich in het lichaam manifesteert en dat de sleutel tot genezing ligt in het opheffen van deze manifestaties

Volgens het sjamanisme kan trauma zich in het lichaam manifesteren als blokkades in de energiestromen van het lichaam. Deze blokkades kunnen ontstaan door emoties die niet zijn verwerkt en vastgehouden worden in het lichaam.

In het sjamanisme wordt het lichaam gezien als een holistisch systeem waarin alles met elkaar verbonden is. Trauma wordt gezien als een verstoring van deze balans en als een verstoring van de verbinding tussen het lichaam, de geest en de ziel.


The dagaz method, helingstechnieken richten op het herstellen van de energiebalans van het lichaam, het vrijmaken van blokkades en het herstellen van de balans tussen lichaam, de geest en de ziel, waardoor het lichaam in staat is om zichzelf te genezen en terug te keren naar een staat van heelheid en welzijn.

Met als doel dat de client zichzelf kan leren helen en daarin niet meer afhankelijk blijft van een therapeut.


Voor wie is deze 5 daagse basis training retreat

The Dagaz method basis training is een professionele training die bedoeld is voor therapeuten, coaches, yoga docenten en trauma behandelaars. Deze training is ontworpen om professionals een methode te leren die zij als aanvulling kunnen gebruiken in hun praktijk en/of sessies. 


Na aanmelding volgt eerst een intake gesprek via zoom. Na dit gesprek krijg je te horen of je kunt worden toegelaten tot de training.


Impressie van de kamers en de trainingsruimte op het prachtige landgoed.

The Dagaz method basis training retreat

6 t/m 10 maart 2024


- 4 overnachtingen

- 3 liefdevolle uitgebreide maaltijden per dag

- Koffie, thee en snacks

- The dagaz method training

- The dagaz method muziek opname

- The dagaz method meditatie / visualisatie opname


- Sauna

- Moring practice

- Shedding skin workshop

- Breathwork & psoas release


EARLY BIRD

Aanmelden voor 4 november 2023:


Bed in 4 persoonskamer:

1650,-


Bed op slaapzolder:

1650,-


Bed in 2 persoonskamer:

1725,-


Bed in 1 persoonskamer:

1800,-


Betaling volgt in 2  termijnen.

Het eerste termijn van 900,- dient binnen 1 week na het intake gesprek te zijn voldaan.

Je zult hiervoor een factuur ontvangen. 

De rest factuur volgt op 1 februari 2024.
REGULAR BIRD


Bed in 4 persoonskamer:

1850,-


Bed op slaapzolder:

1850,-


Bed in 2 persoonskamer:

1925,-


Bed in 1 persoonskamer:

2000,-


Betaling volgt in 2 termijnen.

Het eerste termijn van 900,- dient binnen 1 week na het intake gesprek te zijn voldaan.

Je zult hiervoor een factuur ontvangen.

De rest factuur volgt op 1 februari 2024.Genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw

Inschrijving

 • Inschrijving voor de jaartraining vindt plaats via het de aanmeld knop op de site’.
 • Na inschrijving heeft u 14 dagen bedenktijd.
 • Je ontvangt een bevestigingsmail met de factuur met daarop de benodigde betalingsgegevens.
 • Definitieve plaatsing in de jaartraining vindt plaats op volgorde van ontvangen betaling. Voldoe de betaling daarom zo spoedig mogelijk.
 • Wanner je je inschrijft voor de training die start binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen, dan zie je af van het recht op wettelijk bedenkrecht.

  Betaling

  • Na ontvangst van de aanbetaling van 900,- is je plek definitief.
  • Het cursusgeld dient binnen de betalingstermijn van de factuur voldaan te zijn.
  • De betalingstermijnen staan op de factuur vermeld en dienen voor vermelde data voldaan te zijn.

   Annulering

   • Kan alleen per e-mail naar

    info@berkana-sacredspace.com

    Bij annulering is het bedrag van 500,-  altijd verschuldigd en wordt derhalve niet geretourneerd.
   • Tot 4 maanden voor aanvang van de jaartraining wordt de aanbetaling kosteloos geretourneerd.
   • Tot 3 maanden voor aanvang van de jaartraining wordt 50% van het totaal bedrag gerekend.
   • Na 2 maanden voor aanvang van de basis training vindt geen restitutie meer plaats en ben je het volledige bedrag verschuldigd.

   Aanmelden wachtlijst

   The Dagaz method basis training