Mijn overtuiging is, dat mind en lichaam altijd verbonden zijn. Dat energitisch werk net zo waardevol is als werken met de psyche. En dat geschoolde trauma therapeuten die OOK durven werken vanuit een innerlijk weten, holistisch of sjamanistisch oogpunt, een schatkist aan tools hebben om een ander te kunnen helpen.


The Dagaz Method 

Na een bewogen en met momenten traumatisch leven, vond ik mijn eigen weg naar heling. Niet voor niets moest ik deze dingen meemaken, en niet voor niets ontwikkelde ik daardoor een zelfhelend vermogen. In jaren en jaren vond ik mijn eigen weg naar heling. Na 20 jaar aan energetisch werk, lichaamsbewustzijn, sjamanistisch werk, trauma trainingen en het volgen van een diep innerlijk weten, mocht ik de afgelopen jaren verschillende psychologen begeleiden in hun eigen reis. Zij waren de inspiratie voor deze training, want wat nou als zij de tools waarmee ik werk toe zouden kunnen passen in hun eigen praktijk. Wat nou als we samen onze mind, fysieke lichaam en ons energetisch lichaam weer samen brengen om te kunnen helen. Dat therapeuten met kennis van de psyche en kennis van trauma, ook deze manier van werken eigen mogen maken.

Daarin hebben we wat te doen met elkaar. En deze manier voelt naar mijn idee als een vruchtbare veilige manier.

Tijdens de training leer je een volledige sessie van 90 min, krijg je The dagaz method muziek bestand van 90 min en een opname van een visualisatie. 

Dagaz

Dagaz is een van de 24 runen uit het oude Germaanse runenschrift en wordt vaak geassocieerd met het brengen van licht in het donker. Deze rune heeft de vorm van een X, wat sommige mensen doet denken aan de zon die opkomt boven de horizon. Dagaz symboliseert de overgang van duisternis naar licht en vertegenwoordigt de belofte van een nieuw begin.

In de Germaanse mythologie werd de zon vaak vereerd als een godheid die het licht en de warmte bracht die nodig waren om gewassen te laten groeien en om te overleven tijdens de wintermaanden. Dagaz is verbonden met deze zonneverering en wordt geassocieerd met het concept van verlichting en bewustwording. Het wordt gezien als een symbool van hoop en verandering, en een herinnering dat er altijd een nieuw begin mogelijk is, zelfs na de donkerste momenten.


In de moderne tijd wordt Dagaz soms gebruikt als een symbool van verandering en groei in de persoonlijke ontwikkeling. Het kan ons helpen om ons te richten op onze innerlijke kracht en om ons te herinneren dat we in staat zijn om ons leven op een positieve manier te veranderen. Of het nu gaat om het overwinnen van persoonlijke obstakels of het creëren van nieuwe kansen, Dagaz kan ons inspireren om ons te richten op het licht in ons leven en om te geloven in onze eigen mogelijkheden om te groeien en te veranderen.


The dagaz method

De dagaz method is een methode die het zenuwstelsel eerst helpt tot rust te brengen om vervolgens het lichaam uit te nodigen om in het pijnlichaam opgeslagen emoties naar de oppervlakte te brengen. En de levensenergie weer in beweging te brengen.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van energistisch werk, psoas trauma release, de-armouring, breathwork en muziek.


Trauma & armour

Het lichaam kan trauma opslaan op verschillende manieren. Eén manier is door het creëren van "armour" - fysieke spanning en bescherming die het lichaam gebruikt als een manier om zichzelf te beschermen tegen verdere verwonding. Dit kan zich uiten als een verhoogde hartslag, oppervlakkige ademhaling, spierspanning en andere fysieke symptomen.

Na oefening, is "armour" te voelen via de huid in het lichaam.


Behandeling van opgeslagen trauma en armour kan bestaan uit verschillende therapieën en technieken, zoals traumagerichte therapie, ademhalingsoefeningen en lichaamswerk.

The dagaz method richt zich op het de-armouren van het lichaam en het in balans brengen van lichaam, geest en het energetische lichaam.

Het begrijpen van de manier waarop trauma zich in het lichaam kan manifesteren en het bieden van passende behandeling kan cruciaal zijn voor het herstel en het bevorderen van een gezond leven.


Sjamanisme

Het sjamanisme is een spirituele praktijk die al duizenden jaren wordt beoefend in verschillende delen van de wereld. Een centraal aspect van sjamanisme is de heling van trauma, waarbij wordt geloofd dat trauma zich in het lichaam manifesteert en dat de sleutel tot genezing ligt in het opheffen van deze manifestaties

Volgens het sjamanisme kan trauma zich in het lichaam manifesteren als blokkades in de energiestromen van het lichaam. Deze blokkades kunnen ontstaan door emoties die niet zijn verwerkt en vastgehouden worden in het lichaam.

In het sjamanisme wordt het lichaam gezien als een holistisch systeem waarin alles met elkaar verbonden is. Trauma wordt gezien als een verstoring van deze balans en als een verstoring van de verbinding tussen het lichaam, de geest en de ziel.


The dagaz method, helingstechnieken richten op het herstellen van de energiebalans van het lichaam, het vrijmaken van blokkades en het herstellen van de balans tussen lichaam, de geest en de ziel, waardoor het lichaam in staat is om zichzelf te genezen en terug te keren naar een staat van heelheid en welzijn.

Met als doel dat de client zichzelf kan leren helen en daarin niet meer afhankelijk blijft van een therapeut.


Voor wie is deze 5 daagse training

The Dagaz method training is een professionele training die bedoeld is voor therapeuten, coaches, yoga docenten en trauma behandelaars. Deze training is ontworpen om professionals een methode te leren die zij als aanvulling kunnen gebruiken in hun praktijk en/of sessies. (Het is geen opleiding tot trauma therapeut. Mijn visie is dat je niet in 5 dagen iemand kunt opleiden tot therapeut)Tijdens deze training worden deelnemers geleerd hoe ze verschillende technieken kunnen gebruiken om de connectie tussen lichaam, geest en energie te begrijpen en ervaren, en hoe ze deze kunnen gebruiken om traumagerelateerde symptomen te behandelen.


The Dagaz method training is bedoeld voor

  • professionals die werken met cliënten die trauma hebben meegemaakt en die op zoek zijn naar meer effectieve manieren om deze cliënten te helpen.
  • Het is een praktische en resultaatgerichte training die deelnemers voorziet van de kennis, vaardigheden en ervaring die ze nodig hebben om cliënten te behandelen op een holistische en lichaamsgerichte manier
  • Als je een therapeut, coach, yoga docent of (trauma) behandelaar bent die op zoek is naar effectieve manieren om trauma te behandelen, cliënten te helpen herstellen en hen te leren het in de toekomst zelf te doen, dan is The Dagaz method training voor jou.


Na aanmelding volgt eerst een intake gesprek via zoom. Na dit gesprek krijg je te horen of je kunt worden toegelaten tot de training.


Impressie van de kamers en de trainingsruimte op het prachtige landgoed.

The Dagaz method training retreat

1-5 november 2023


- 4 overnachtingen

- 3 liefdevolle uitgebreide maaltijden per dag

- Koffie, thee en snacks

- The dagaz method training

- The dagaz method muziek opname

- The dagaz method meditatie / visualisatie opname


- Sauna

- Ecstatic dance

- Cacao ceremonie

- Sharing cirkels

- Moring practice


EARLY BIRD

Aanmelden voor 1 juli 2023:


Bed in 4 persoonskamer:

1650,-


Bed op slaapzolder:

1650,-


Bed in 2 persoonskamer:

1725,-


Bed in 1 persoonskamer:

1800,-


Betaling volgt in 2  termijnen.

Het eerste termijn van 900,- dient binnen 1 week na het intake gesprek te zijn voldaan. Je zult hiervoor een factuur ontvangen. 

De rest factuur van volgt op 20 september 2023.


REGULAR BIRD

Aanmelden na 1 juli 2023:


Bed in 4 persoonskamer:

1850,-


Bed op slaapzolder:

1850,-


Bed in 2 persoonskamer:

1925,-


Bed in 1 persoonskamer:

2000,-


Betaling volgt in 2 termijnen.

Het eerste termijn van 900,- dient binnen 1 week na het intake gesprek te zijn voldaan. Je zult hiervoor een factuur ontvangen.

De rest factuur van volgt op 20 september 2023


Genoemde prijzen zijn exclusief btw

Aanmelden The Dagaz method