Lieve kraamvrouw,

Ik zal voor je zorgen. Ik zal je dragen en ondersteunen waar ik kan. Samen kijken we wat jij en je gezin nodig hebben zodat jij je kunt focussen op je kindje(s) en op je eigen herstel. Laat me je helpen.

 -x-

Marinka Joanne 

Postpartum

40 dagen rust voor moeder en kind. 40 dagen kraam tijd. Waarom 40 dagen? De pas geboren moeder heeft ongeveer 6 weken nodig om haar baarmoeder en mogelijk ander trauma te laten helen.

Moeder en kind hebben samen 6 weken nodig om een goede en veilige hechting met elkaar op te kunnen bouwen. Er is rust nodig voor de familie om aan elkaar te wennen en er is tijd nodig om de borstvoeding goed op gang te brengen.

Onderzoek wijst uit dat door een rustige en veilige kraam periode van 40 dagen vrouwen minder vaak een postnatale depressie ervaren en/of last krijgen van een post traumatisch stress syndroom.

Yoni steam, moxa behandeling, voetinwrijving, buikpakkingen en verwarmend eten kunnen allemaal bijdragenaan een zachte landing en een rustig herstel.

Wil je meer informatie over wat ik voor je zou kunnen betekenen in de eerste weken na de geboorten van je kinjde, neem dan gerust contact met me op.