Zwangerschap en geboorte ondersteuning.


Ik werk holistisch en met hypnobirthing technieken. Geboorte geven is een ingrijpende maar natuurlijke gebeurtenis die een vrouw volledig in haar kracht kan zetten.

Laten we er samen voor zorgen dat het een empowering ervaring voor je zal zijn.

Jij hebt hierin de leiding.

Ik neem voorlopig even geen nieuwe clienten meer aan.

Vanaf september 2023 krijg ik weer ruimte.

Mothering the Mother

Wil je kennismaken of in een vrijblijvend gesprek aanvoelen of ik wat voor jou zou kunnen betekenen?

Neem dan contact met me op via het contact formulier of op 0641240322.

What’s app mag ook. 


Marinka straalde vanaf de intake enorm veel rust uit, iets waar ik naar opzoek was voor tijdens de geboorte. In de sessies daarna nam ze de tijd en had aandacht voor mij als persoon. De sessies werden dan ook per keer afgestemd op waar ik behoefte aan had. Geen oordeel, gewoon zijn!


Zoveel kalmte en rust straalde er van haar uit, dat ik me enorm gesteund voelde tijdens de geboorte. Ze hielp waar ze kon, gaf ruimte waar nodig en was er wanneer nodig. Heeft me geholpen met de paniek momenten, adem en geluid weer naar beneden. Gaf letterlijk steun door mijn handen vast te houden, mocht voet tegen haar schouder en afzetten tijden opvangen van de heftigste weeën. 


… Ik denk echt dat dit Marinka haar roeping is!

Rianne


Wat kan je van mij verwachten?


Als ik jou mag ondersteunen in je reis naar de geboorte,

reik ik je verschillende dingen aan. 

Het is jouw reis, dus je bent ten alle tijden vrij om deze op je eigen manier vorm te geven.


 • Een werkboek Maiden to Mother journey, waarin je jouw reis kunt onderzoeken.
 • Gebruik van bevalbad
 • Hypnobirthing oefeningen, video's en affirmatie opnames.
 • Playlist
 • Ruimte voor extra healing ceremonie

Mijn visie 


Geboorte scenario’s waarin de vrouw het gevoel heeft overgeleverd te zijn aan anderen.
Andere mensen die voor haar bepalen wat en wanneer er iets met haar lijf gebeurd.
Tijdens HAAR baring.

Dit voelt zo niet kloppend voor mij. Een vrouw die met pijn en tranen terug kijkt op haar bevalling... dat klopt gewoon niet.


Ervaringen zijn er nooit voor niets in het leven. Soms zijn ze nodig om je te brengen waar je nu bent.
Het gevoel van totale machteloosheid.
Ik ken het.
Het gevoel van niet gehoord worden.
Ik ken het.
Het gevoel van de regie niet hebben over je eigen lijf.
Ik ken het.
Aangeraakt worden waar en wanneer je dat niet wilt.
Ik ken het.
Mijn eigen 2 geboorte ervaringen zette mij weer helemaal in mijn kracht en op mijn eigen benen.
Dat wens ik elke vrouw.
Ongeacht hoe de bevalling verloopt. Want daar gaat het niet om.
Het gaat erom dat je als vrouw altijd het gevoel mag hebben dat JIJ de gene bent die gaat baren. En of dat nou met of zonder pijnstilling is, thuis of in het ziekenhuis, vaginaal of met een keizersnede....
Ik wens dat elke barende vrouw zich ten alle tijden geïnformeerd, veilig en gedragen voelt. Zodat zij in contact kan blijven met zichzelf en haar kindje.
Op wat voor manier dan ook.
Zij is de Goddess.
Zij is.


De geboorte van onze dochter Niamh was een zeer bijzondere ervaring en ik had het zonder de hulp van Marinka niet gekund.

Tijdens ons kennismakingsgesprek wist ik al snel dat ik Marinka wilde als mijn doula. Ze straalt zoveel rust en warmte uit, ik voelde me meteen veilig en op mijn gemak. Het was een open en eerlijk gesprek waarin Marinka graag wilde weten hoe ik over de geboorte dacht. Ik vertelde over de horrorverhalen die ik van vrienden had gehoord en dat er zo'n angst heerst rondom de bevalling. Ik wilde deze angst omzetten in juist iets positiefs en centraal staan in mijn eigen geboorteverhaal.

We hebben meerdere sessies gehad waarin ik goed werd voorbereid en ondersteund in mijn eigen journey naar de geboorte - tijdens deze sessies kwamen affirmaties aan bod, journaling, hypnobirthing technieken maar ook massage oefeningen voor mijn partner (die trouwens heel goed van pas zijn gekomen tijdens de eerste weeën!). Vol vertrouwen en met veel plezier keek ik uit naar de geboorte, ik had er echt zin in! Marinka had mij zo gerust gesteld, dat ik zelfs uit keek naar de weeën en 'the ring of fire'. De geboorte liep niet zoals ik had gehoopt doordat ik medisch werd, maar desalniettemin voelde ik mij door de sessies en voorbereidingen met Marinka empowered en kijk ik er met een trotse glimlach op terug.
Ook mijn verloofde Josh (Amerikaans) was erg blij met de begeleiding, vooral tijdens de geboorte. De artsen in het ziekenhuis spraken gehaast en namen niet altijd de tijd om dingen uit te leggen in het Engels. Marinka vertaalde alles voor Josh, zodat hij wist wat er allemaal om ons heen gebeurde. Daarnaast heeft ze mij - samen met Josh - uren lang door de weeën heen gemasseerd en rustig toe gesproken. Ondanks dat ik in een kille en klinische omgeving was, alles anders liep dan verwacht, voelde ik mij veilig en gezien. Daar zal ik Marinka altijd dankbaar voor zijn.


- Vivian

Een bevalling is een life event.

Net als trouwen of verhuizen heeft deze gebeurtenis een grote impact op je leven.

Een bekend gezegde is:

‘hoe een vrouw bevalt is van invloed op de rest van haar leven’.


Bereid je voor op de geboorte van je kindje zoals je jezelf zou voorbereiden op een andere levensveranderende gebeurtenis

(trouwen, samenwonen etc).

Neem de regie, maak er jouw bekrachtigende levensveranderende ervaring van!

Wat doet een doula?


Een doula ondersteunt jullie op een niet-medische manier tijdens de zwangerschap, de geboorte van jullie kindje en in de periode erna. De doula blijft gedurende de hele bevalling aan de zijde van de barende vrouw. Een doula zal er tijdens een bevalling alles aan doen de rust te bewaren en de aanstaande ouders een helpende hand te bieden. Op het gebied van ontspanning (massage), ademhaling, bevalhoudingen, grenzen en wensen bewaken en alles wat er nodig is. Maar ook op het gebied van coaching. Je moed inspreken, naar je luisteren of je gerust te stellen. (*De Doula)

"Een cadeau voor jezelf en je kindje"

Het inhuren van een doula is een investering in jezelf die jij meer dan waard bent. Uit diverse onderzoeken blijkt dat continue begeleiding door een vrouw met ervaring of training, los van verloskundige of iemand uit het netwerk van de barende vrouw zoals partner, moeder, zus, tijdens een bevalling zorgt voor:

 • Kortere bevallingen (25 %)
 • Minder keizersneden (50%)
 • Minder verzoek om pijnstilling, o.a. ruggenprik (60%)
 • Minder weeën opwekkende middelen nodig (oa inleiden) (50%)
 • Minder kunstverlossingen (tang, vacuüm)
 • Betere APGAR scores van de pasgeborene
 • Hogere tevredenheid over de bevalling
 • Sneller herstel van de vrouw